DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Kiderült, meddig marad fekete a Mercedes

A Mercedes csapatfőnöke árulta el, megtartják-e a fekete fényezést jövőre is, amely mellett a rasszizmus és az egyenlőtlenségek elleni harc jegyében döntöttek. Toto Wolffnak mindenesetre tetszik.

Toto Wolff a Motorprofis.at-nek mesélt arról, meddig maradhat fekete az „Ezüst Nyilak” fényezése és hogy milyen értékek mellett állnak ki a megváltoztatott festéssel. A csapatfőnök elárulta, nemhogy megmarad a fekete szín, de további egyenlőségért kiáltó jelképek is lesznek a jövő évi Mercedes W12(?)-esen.

„Igen, 2021-ben is feketében fogunk versenyezni, nekem egyébként is nagyon tetszik. 2022-ben viszont már komoly szabályváltozások jönnek, így szeretnénk tovább vinni az örökségünket Ezüst Nyilakként, persze emellett továbbra is fontos lesz számunkra a rasszizmus elleni küzdelem” – árulta el ezzel Toto Wolff, hogy 2022-re már azt tervezik, ismét régi ezüst fényükben ragyognak majd a Mercedesek.



„Azért döntöttünk emellett a szezon kezdete előtt, hogy bővíteni tudjuk csapatunk sokszínűségét, illetve, hogy ezzel is egyértelművé tegyük, melyik oldalon állunk a rasszizmus és megkülönböztetés elleni harcban” -áll a csapat júniusi közleményében, mely azt is kifejtette, a halón helyet kap a „vessünk véget a rasszizmusnak”, a tükrökön pedig az „#egykéntversenyzünk” felirat.

„Büszkék vagyunk a kultúránkra és az értékeinkre és mindenkit próbálunk jutalmazni, a csapattagok szerint pedig egészen egyedi itt a hangulat. Viszont csak a munkavállalóink 3%-a tartozik valamilyen kisebbséghez és csak a 12%-uk nő. Új megközelítést kell használnunk, hogy ide tudjuk csalogatni az innen származó tehetségeket is. Tudjuk, hogy erősebbé válhatunk, ha mélyebb medencéből tudunk meríteni, és szeretnénk mindezt pozitív megközelítéssel elérni.”

„A Black Lives Matter-mozgalom rámutatott arra, mennyire szükségünk van az új nézőpontra és a fellépésekre, hogy háttérbe szorítsuk a rasszizmust és a diszkrimináció minden formáját. Csapatként meghallgattuk minden dolgozónk nézőpontját, hogy tanuljunk és hogy akként tekinthessünk a csapatunkra, amilyen ma és amilyennek a jövőben is látni szeretnénk” – nyilatkozta Wolff.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: