DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Leclerc elárulta két F1-es példaképét

A Ferrari fiatal pilótája két legendás nevet említett, amikor a hőseiről kérdezték. Bár Lewis Hamiltont is tiszteli, rá inkább riválisként tekint, aki szintén óriásként vonul majd be a sporttörténelembe.

Ahogy szinte minden más sportágban, úgy az autóversenyzésben is visszatérő beszédtéma a különböző korszakok szereplőinek összehasonlítása. A technikai sportokban azonban különösen nehéz objektíven összevetni a versenyzők által nyújtott teljesítményeket, hiszen egy jelentős faktor, a versenyautók relatív teljesítménye erősen befolyásolja minden pilóta karrierjét. Ezeket figyelembe véve Charles Leclerc két világbajnokot említett, amikor az F1 legnagyobbjairól faggatta őt a Sport Bild.

leclerc-portre-20201



„Nem szeretem összehasonlítani a különböző korszakokat.  Az autók nagyon eltérőek, és a mezőny sem ugyanaz. Két fantasztikus sportember van, aki hihetetlen sikereket ért el az F1-ben, és nagy tiszteletet érdemel.  Lewist a pályán látva nem az a kép fogad, mint amikor Michael Schumacherre gondolok. Habár Michaelhez hasonlóan ő is egy legenda lesz, amikor egy napon maga mögött hagyja az F1-et.”

Amikor kicsi voltam, mindig Michael Schumachert néztem a tévében, ezért rá máshogy tekintek. Nagy tisztelet Lewisnak, de ő egy ellenfelem. Számomra két példakép létezik az F1-ben: Aytron Senna és Michael Schumacher” – árulta el a monacói.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: