DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
Egyéb

Hockenheimben folytatja szereplését a Formula Renault Európa-kupában Tóth László

A német túraautó-bajnokság (DTM) idényzáró versenyhétvégéjének betétfutamaként folytatódik a Formula Renault Eurocup jubileumi, 50. idénye, a sorozat utolsó előtti fordulóján pedig az eddigiekhez hasonlóan most is rajthoz áll Tóth László, a Bhaitech Racing magyar versenyzője.

A 20 éves pilóta az elmúlt hétvégén elsősorban a sorozatosan jelentkező műszaki problémák miatt nem tudott pontot szerezni Imolában, ahol a Formula-1-es Emilia-Romagna-i Nagydíj betétprogramjaként versenyeztek az utánpótlás-sorozat indulói.

NUR_FR_KN-7761



Azt megelőzően Tóth László a legendás Spa-Francorchamps-ban rendezett hétvége második futamán remek teljesítményt nyújtva, a 17. helyről rajtolva ért célba nyolcadikként, előtte pedig Barcelonában, valamint még a júliusi idénynyitón, Monzában szerzett pontokat.Az időjárás előrejelzések szerint a mostani hétvégén Hockenheimben hűvös, szeles, de napos idő vár a Formula Renault Európa-kupa és a DTM mezőnyére.

A hivatalos program szerint pénteken délelőtt két szabadedzést rendeznek a Formula Renault Eurocup résztvevőinek, majd szombaton 9.40 órától az első időmérő edzésre kerül sor, amelyet 16.10 órás kezdettel követ a hétvége első versenye. Vasárnap szintén 9.40-től jön a második időmérő, aztán a 16.10-kor rajtoló 30 perc+1 körös futam zárja az egész hétvégét.

Az időmérő edzéseket és a versenyeket a Renault Sport Series Facebook-oldalán és youtube-csatornáján élőben lehet majd követni.

A Formula Renault Eurocup idei szezonja a tervek szerint a jövő hétvégén a franciaországi Paul Ricard versenypályán zárul.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: