DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Hamilton: A W11 talán az F1 legjobb autója

Abban biztos, hogy a legjobb, amit a Mercedes épített, de ez talán az egész sportra is igaz. A hetedik vb-címe felé menetelő brit arról is beszélt, hogyan tudnak évről évre ilyen sikereket elérni.

Az Imolában aratott kettős győzelem révén a Mercedes már négy fordulóval a vége előtt bebiztosította zsinórban hetedik konstruktőri világbajnoki címét, amellyel új rekordot állított fel a Formula-1 történetében. Az Ezüst Nyilak 2014 óta verhetetlenek – a szintén a csúcsbeállítást jelentő hetedik vb-elsősége felé menetelő Lewis Hamilton beszélt arról a Sky F1-nek, hogy minek köszönhető ez a sikerszéria:

hamilton-mercedes-w11-imola



„Amit elértünk, az nem a véletlen műve. Valtteri és én csak a részei vagyunk egy hihetetlen láncnak, akik együtt dolgoznak és mind egy irányba eveznek. Az emberek talán meg akarják érteni, hogyan csináljuk ezt, szerintem csak arról van szó, hogy minden évben nevetségesen magasra tűzzük ki a célt.”

„Az autót illetően emlékszem, amikor 2013-ban leültünk és az aerodinamikáról beszéltünk a srácokkal, meg arról, mik is a céljaink. Volt egy pont, és azt mondta, hogy ’oké, de helyezzük magasabbra a lécet’, mire ők is azt mondták, hogy ’igazad van, emeljük a célkitűzéseket’. És ezt évről évre folytatják, olyan magasra helyezik a lécet, ami nagyon magasan van már, de ha azon dolgozunk, hogy elérjük, akkor talán el is érhetjük. Ezt csináljuk minden évben.”

Hamilton a soron következő Török Nagydíjon nem csak a vb-címet szerezheti meg, hanem az egy csapattal begyűjtött győzelmek számában is új rekordot állíthat fel 73-mal, ha pedig az összes hátralévő versenyt megnyeri idén, úgy a szezonbeli 13 elsőség csúcsát is beállíthatja. Márpedig ha az autón múlik, ez sikerülhet neki, a brit pilóta ugyanis szuperlatívuszokban beszélt a W11-esről: „Az egész autó így egyben bizonyosan a legjobb, amit valaha építettünk. Úgy gondolom, talán ez lesz a valaha volt legjobb autó, amely lehet ebben a sportban szerintem.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: