DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Alonso: Az én visszatérésem más lesz, mint Schumacheré

Fernando Alonso jövőre 40 éves lesz, tehát egy évvel fiatalabb, mint Michael Schumacher a visszatérésekor. Szerinte ő jobban fog teljesíteni, mint a hétszeres világbajnok a Mercedesnél.

A 2021-es szezonban két igazi veteránja is lesz a száguldó cirkusznak, hiszen amellett, hogy a 2021 októberében már 42-t betöltő Kimi Raikkönen is a mezőny tagja lesz, Fernando Alonso is visszatér a Renault-val.

A francia csapat idén sokat lépett előre, harcban is állnak a konstruktőri pontverseny harmadik helyéért, így sokan azt várják, hogy a Renault jövőre még jobb lesz, ehhez pedig Alonso is hozzá tud majd tenni valami extrát.



Schumacher 2010-es visszatérését követően mindössze egy versenyen állt dobogóra a Mercedesszel, így csalódásnak titulálható „második karriere”, azonban a spanyol szerint az ő drukkereinek nem kell ilyesmitől tartaniuk.

„Schumacherrel szemben én egy gyengébb autót vezettem az F1-es karrierem utolsó éveiben. Most viszont megkapom a lehetőséget, hogy egy jó autóval térjek vissza, és okozhatok majd meglepetéseket a rajongóknak” – utalt rá Alonso a L’Equipe-nek, hogy ég még benne a bizonyítási vágy.

„A nyakam még nem elég erős az F1-hez, ezen dolgoznom kell. Ami pedig Estebant illeti, ő egy nagyon erős versenyző, a kisebb kategóriákban le tudta győzni Charles Leclerc-t és Max Verstappent is” – dicsérte jövő évi csapattársát a spanyol.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: