DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Csak három vb-címről álmodott Hamilton

A Török Nagydíjon hetedszer válhat a Formula-1 világbajnokává Lewis Hamilton: ez egykori legvadabb álmait is túlszárnyalja. Schumachert utolérni nagy dolog, de egy üzenetet ennél is fontosabbnak tart.

A Formula-1 rekordjait éppen átíró Lewis Hamilton nemrég túlszárnyalta Michael Schumacher 91 futamgyőzelmét – 93-nál tart azóta –, most vasárnap pedig utolérheti a legendás németet a világbajnoki címek számában is: ha 85 pontos előnyéből legalább 78 egység marad, már befoghatatlanná válik a bajnokságban. Hétszeres világbajnok lesz, akárcsak Schumacher: pedig Formula-1-es pályafutása kezdetén legfeljebb arról álmodozott, hogy három vb-címmel utoléri példaképét, Ayrton Sennát.

„Időről időre elmondom, hogy legfeljebb csak álmodhattam erről, sőt legvadabb álmaim is túlszárnyalta, hogy bárki megismételheti a hetes számot. Én arról álmodtam, hogy olyasmit hajtok végre, mint Ayrton” – mondta Hamilton a Török Nagydíj online sajtótájékoztatóján, melyen a Formula.hu is részt vett.

„Egy világbajnokságot nyerni nagyszerű volt, utána viszont nagyon nehezen sikerült megszerezni a másodikat. Éveket töltöttem azzal, hogy próbáltam az akkori csapatomat újabb vb-címhez juttatni. Ezt követte a nagy döntés arról, maradjak-e vagy vágjak bele valami nagyobb kalandba. Természetesen már mikor választottam, tudtam, hogy nagyon jó döntést hoztam. De tudtam-e, hogy hat világbajnoki címet nyerek? Nem” – beszélt arról, hogy a McLarentől a Mercedeshez igazolva – amely váltástól sokan el akarták tanácsolni – kezdte el igazán halmozni a sikereket.



Hamilton kiemelte, kiemelte, nagy dolog utolérni Michael Schumachert, de még fontosabbnak tartja, hogy abban az évben lesz világbajnok, melynek üzenete az egyenlőségért folytatott harc:

„Talán kívülről úgy tűnik, többet jelentenek a bajnoki címek és statisztikák, mint valójában. Amikor a tévében néztem Michaelt, ahogy megszerezte a hetediket, én is ámuldoztam. De ha az ember benne van, az más. Változatlanul küzdünk az újabb bajnokságokért, változatlanul igyekszünk fejlődni, változatlanul versenyzünk, azt csináljuk, amit szeretünk. Fontos, hogy idén az egyenlőségért is harcolunk, és jobban kezdünk odafigyelni arra, ami a világban történik.”

„Természetesen hihetetlenül büszke vagyok rá, hogy olyan ikont érek utol, amilyen Michael. De úgy vélem, fontosabb az üzenet, melyet ez küld az emberekhez, nemcsak a gyerekekhez, de főleg hozzájuk, mert ők a jövő: nagyobbat kell álmodnod, mint gondolod, és nem szabad senkinek sem azt mondanod, nem érhető el ez az álom” – üzent Hamilton a Formula-1 fiatal rajongótáborának.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: