DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Wolff: Lewis ma egy szinten van Michaellel

Mivel Hamilton karrierje még tart, túl is szárnyalhatja a német legendát. A számadatokon túl azonban Toto Wolff nem akar hasonlítgatni, szerinte Schumacher volt a legnagyobb a Formula-1-ben.

Nagy pillanat lehet Lewis Hamilton pályafutásában a 2020-as Török Nagydíj: a verseny végén hétszeres világbajnoknak mondhatja magát, ha Valtteri Bottas előtt végez, vagy nyolcnál kevesebb pontot veszít hozzá képest. A helyzet eddig számára kedvez, hiába volt a szombati nap katasztrofális a Mercedesnek: a hatodik rajtkockából indul, három hellyel a finn elől.

A sikerrel Hamilton utolérné Michael Schumacher utolsó nagy rekordját – miután a 91 futamgyőzelmet már túlszárnyalta idén –, így elkerülhetetlen az összehasonlítás a két rekorder között. Toto Wolff Mercedes-főnök igyekszik kitérni az elől, hogy kijelentse, Hamilton jobb Schumachernél, egyedül a számok összehasonlítását tartja helyénvalónak.



„Minden sportban, így az autósportban is vannak kiemelkedő emberek. Az első ilyen Fangio volt, majd Senna, természetesen Michael, aztán a 2010-es évek elején Sebastian, most pedig Lewis. Nem hiszem, hogy igazán össze lehet hasonlítani őket, hiszen mindenkinek mások voltak az ellenfelei, különböző képességek tárházára volt szükségük” – mondta el a csapatfőnökök sajtótájékoztatóján Isztambulban Wolff.

„Az viszont nyilvánvaló, hogy a felsoroltak között kiemelkedik a puszta statisztikája, ma pedig egy szinten van Michaellel, aki számomra a valaha volt legnagyobb versenyző a Formula-1-ben. Lewis karrierje még mindig tart, talán a puszta számok tekintetében többet is el tud majd érni. De ugyanez a helyzet más sportokban. Mindenhol vannak kiemelkedő sportolók, mint a teniszben Roger Federer és Nadal, akik egy generációt képviselnek, és ugyanez igaz a golfban, labdarúgásban, amerikai futballban. Egyes játékosok kitűnnek, akik meg vannak áldva természetadta képességekkel, közösségi intelligenciával és keményen megdolgoztak érte, hogy szert tegyenek a tudásukra” – fogalmazott az osztrák.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: