DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Ezért öntötték el az érzelmek Hamiltont

Némileg meglepő módon sírva ünnepelte hetedik világbajnoki címét a Michael Schumacher rekordját beállító Mercedes-pilóta - most elmondta, hogy miért.

Már a csapatrádióban is hallhattuk, majd amikor az autóból kiszállt, láthattuk is, hogy Lewis Hamilton könnyekben tört ki a Török Nagydíj végén - szenzációs győzelmet aratott és ezzel bebiztosította hetedik világbajnoki címét. Ilyen érzelmi kitörést nem látunk tőle sűrűn, de megindokolta, hogy most miért történt így.

crying



"Engem nagyon ritkán ragadnak el az érzelmeim. Most ezekben az utolsó körökben tudtam, hogy ha ott végzek, ahol állok, akkor megvan a bajnoki cím és elöntöttek az érzelmek. Végiggondoltam az egész karrierem, amikor ötévesen gokartoztam, amikor megnyertük az első brit bajnoki címünket és a hazaúton édesapámmal a 'We are the championst' énekeltük, miközben arról álmodtunk, hogy ezt érjük el. Amikor átmentem a vonalon, beütött ez az egész és elsírtam magam - ez ment az egész levezető kör során és alig tudtam kiszállni az autóból" - idézi Hamilton szavait a GPFans.

"Én nagyon erős voltam, de nem lettem volna képes erre a nagyszerű ember nélkül, aki mögöttem állt: az édesapám. Ő ösztökélt a folytatásra, amikor úgy gondoltam, hogy nem vagyok elég jó, vagy nem tudom elég jól csinálni. Szóval rá gondoltam, meg anyukámra, meg a nevelőanyámra, a testvéremre. Nem akartam levenni a sisakot, mert nem akartam, hogy az emberek lássák a könnyeimet - korábban láttam pilótákat sírni és azt gondoltam, hogy na én nem fogok. Ez viszont most sok volt" - magyarázta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: