DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Hamilton most értette meg Schumacher szerepét

A hétszeres F1-es vb-győztes brit saját bevallása szerint is csak azt követően értette meg, milyen hatása van egy bajnoknak a csapata fejlődésére, miután megérkezett a Mercedeshez.

Lewis Hamilton néhány napja megszerezte hetedik Formula-1-es világbajnoki címét, ezzel utolérte Michael Schumachert az örökranglista élén, miközben a futamgyőzelmi és pole-pozíciós listát már egyedül ő vezeti. Ennek ellenére sokan csak a Mercedes fölényének tulajdonítják a sikereit, ahogy annak idején Schumacher esetén is, de a brit mostanra megértette, milyen szerepe volt a németnek annak idején a Ferrari eredményeiben – erre akkor jött rá, amikor éppen az ő helyére érkezett meg a Mercedeshez:

schumacher-hamilton-dppi_1



„Nehéz az F1-ben kezdő fiatal versenyzők számára teljes mértékben megérteni, mit csinált Michael és mit csinálok én ennél a csapatnál” – mondta el egy interjúban Hamilton, akit a Motorsport.com szaklap idéz. „Csak azt látják, hogy jó autóm van, Michaelnek is jó autója volt, de most, hogy itt vagyok, már értem, mit csinált Michael a csapattal. Biztos vagyok benne, hogy hasonló ahhoz, amit nekem is kell.”

„Nekünk kell lennünk a kormányosnak. Itt van egy intelligens és szenvedélyes emberekből álló erős csoport, és persze ott van a csapat feje, aki irányítja ezt. De a fejlesztéseket és az autó további javítását illetően ezek már az én feladataim, és egyértelműen nagyon-nagyon büszke vagyok erre. Sajnos az emberek nem mindig látják ennek a hátterét.”

A brit azzal is egyetértett, hogy valószínűleg az idei volt a leginkább összeálló szezonja: „Idén jobban a gyengeségekre koncentráltunk, tavaly például az időmérők nem sikerültek olyan nagyszerűen, de úgy vágtam neki ennek az idénynek, hogy igyekeztem megtartani az erősségeket, de dolgoztam a gyengeségeken is. Viszont azzal, hogy javultam az időmérőkön, javultam a futamokon is, ami kicsit meg is lepett, nem számítottam erre” – fogalmazott Hamilton, hozzátéve, hogy ennek ellenére is szeretne tovább emelni a lécen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: