DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 14. kedd
F1

Ricciardo: Undorító, ahogy a balesetet mutogatták

A versenytársak megdöbbenésnek, aggodalomnak és megkönnyebbülésnek adtak hangot, Daniel Ricciardo viszont a felháborodásnak: a tévéközvetítés rendezőire akadt ki.

Az ausztrál azt nehezményezte, hogy a Bahreini Nagydíj újraindítását megelőző egyórás várakozás közben számtalan alkalommal, az összes létező kameraállásból megismételték Romain Grosjean horrorisztikus balesetét.

„Nem akarom túlságosan kommentálni a versenyt. Viszont ki szeretném nyilvánítani undorom, és hogy csalódtam az F1-ben. Ahogyan Grosjean esetét megismételték újra és újra a közvetítésben, teljesen híján volt a tiszteletnek az ő családjával és mindannyiunk családjával szemben, akik nézték a közvetítést” – mondta a Bahreini Nagydíj hetedik helyezettje.



A visszajátszást csak akkor mutatták meg, miután az élőképből kiderült, Grosjeannak nem esett nagy baja a balesetben, a francia már az orvosi autóban ült. Ricciardo azt tartja felháborítónak, hogy rájuk, versenyzőkre nem voltak tekintettel.

„Nekünk egy órán belül újra versenyeznünk kellett, ahányszor pedig a kijelzőre néztünk, egy tűzgolyót és félbevágott autót láttunk. Ezt holnap is meg tudtuk volna nézni, ma nem kellett volna látnunk. Én úgy éreztem, ezzel szórakoztatni akartak és a mi érzelmeinkkel játszadoztak. Azt gondoltam, mennyire gusztustalan. Remélem, más versenyzők is szót emelnek, de ha nem értünk ebben mind egyet, akkor nagyon meg fogok lepődni” – mondta Ricciardo, aki a „hidegvérű” kifejezést is használta a rendezőkre. A versenytársak reakcióit itt gyűjtöttük össze.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: