DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Vettel: Nehezen emésztettem meg a Ferrari döntését

Sebastian Vettel elmesélte, mennyire váratlanul érte, mikor Mattia Binotto telefonon közölte vele, hogy a következő szezonban már nem számolnak vele. Addig a hosszabbításról tárgyaltak.

A Ferrarinál versenyző négyszeres világbajnoknak már csak két versenye van hátra az olaszok színeiben, 2015-ös csatlakozása óta 14-szer aratott győzelmet a Scuderiával, legutóbb a 2019-es Szingapúri Nagydíjon.

Sebastian Vettel szerint a szezon végén lejáró szerződésének meghosszabbítása már folyamatban volt, amikor is májusban felhívta őt Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke, hogy a következő szezonban Carlos Sainz és Charles Leclerc lesz az olasz csapat két pilótája.



„A semmiből jött az a telefonhívás. Inkább zavarodottságot éreztem, mint fájdalmat” – mondta a L’Equipe-nek Vettel Bahreinben. „Addig a beszélgetésig a hosszabbításomról tárgyaltunk, szerettem volna minél előbb elkezdeni a megbeszéléseket.”

„Összességében megértem, hogy a csapat már előre tekint, és nekem is ekképp kell tennem, de ez az egész szezonra rányomta a bélyegét, hiszen már az első versenytől nyilvánvaló volt, hogy jövőre én már nem leszek itt.”

„A hozzáállásomon persze nem változtatott, elfogadtam a döntést, abban a pillanatban pedig, mikor Mattia felhívott, már hallottam a hangján, hogy nem tudnék neki olyat mondani, ami miatt meggondolná magát.”

„Sokáig tartott, mire megemésztettem ezt a dolgot és rájöttem, hogy mit szeretnék csinálni ezután. Azt nem gondolnám, hogy negyvenéves koromig az F1-ben leszek, de úgy gondolom, még tudok valami pluszt nyújtani, amit a múltban elért eredményeim is alátámasztanak” – mondta Vettel, aki jövőre az Aston Martinná változó Racing Pointnál fog versenyezni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: