DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

Marko reagált a Russell-pletykákra

Néhány napja felröppent, hogy a Red Bull is kinézhette magának a Mercedesnél Hamiltont parádésan helyettesítő britet, de az energiaitalosok tanácsadója elmondta: több érv is szól ellene.

Továbbra sem dőlt el, ki lesz 2021-ben Max Verstappen csapattársa. A Red Bull elsődleges célja, hogy Alexander Albon bizonyítsa, hogy megérdelmi az ülést, de egy-két biztatóbb eredményt leszámítva összességében továbbra is csalódást keltően szerepel. Ráadásul fő ellenfele, a Racing Pointtól távozó Sergio Perez a múlt hétvégén győzni tudott, ami szintén javíthatta a mexikói érkezésének esélyeit.

russell-mercedes-dppi_1



Igaz, Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója szerint a szahíri eredmény nem befolyásolja őket: „Sergio Perez bahreini győzelme nincs hatással a döntésünkre. Már eddig is ismertük a jelöltjeink erősségeit és gyengeségeit. Az Abu Dhabiban rendezendő utolsó futam után együtt leülünk, és aztán meghozzuk a lehető legjobb döntést” – nyilatkozta az F1 Insidernek.

A harmadik jelölt a Red Bull-ülésre Nico Hülkenberg, a némettel kapcsolatos pletykák azonban az utóbbi időben elhaltak – hiába támogatná az érkezését állítólag Verstappen is. Cserébe viszont felröppentek olyan híresztelések is, hogy az energiaitalosok lecsapnának George Russellre, amennyiben a Mercedes továbbra is a Williamsnél „parkoltatná” a múlt vasárnap Lewis Hamilton helyére beugorva remeklő britet. Marko szerint azonban Russell igazolása több szempontból sem reális:

„Russell nem téma számunkra. Egyértelmű, hogy szuper munkát végzett vasárnap, de van néhány pilóta, aki megtette volna ezt egy Mercedesben. Először is, ő egy Mercedes-pilóta, másrészt Toto Wolff menedzseli. Mellékesen elmondta nekünk, hogy tízéves szerződése van Wolff-fal. Ezt pedig nem tudjuk elfogadni a versenyzőinktől. Mindennek tetejében nekünk is megvannak a saját fiataljainkat, akiket szeretnénk, ha fejlődnének, és akik hasonlóan tehetségesek.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: