DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

Russell: Ezt csak a pillanat hevében mondtam

A Mercedes fiatalja szerint ő a Williamsnél írt alá szerződést, így azt csak úgy mondta, hogy 2021-re is fejfájást akar okozni Toto Wolffnak. Most még erősebb lehet, mint Bahreinben.

Azt nyilatkozta a teljesítményt tekintve sikeres, a végeredményt illetően viszont némileg balszerencsés bahreini mercedeses beugrása után George Russell, hogy már 2021-re szeretne fejfájást okozni Toto Wolff-nak a csapat összeállításával kapcsolatban. Az Abu Dhabi Nagydíj csütörtöki sajtónapján (amelyen a Formula.hu is ott volt) természetesen kapott is kérdést ezt illetően, hogy vajon Lewis Hamilton, vagy Valtteri Bottas helyét szeretné-e ellopni…

„Ezt csak úgy kimondtam a pillanat hevében. Nyilvánvalóan elragadtak az érzelmek, de végső soron szerződésem van és a Williams pilótája leszek 2021-ben” – mondta erről Russell. „A menedzsmentem a Mercedes, velük írtam alá 2015-ban, azóta ők a menedzsereim. Fektettek belém, bíztak bennem, ez pedig sokat jelent. Elkötelezett vagyok a Mercedes irányában, a helyzetemmel pedig elégedett.”

russi_1



Az továbbra sem dőlt el, hogy Russell maradhat-e a Mercedesnél erre a hétvégére, de most már úgy tűnik, hogy igen, Lewis Hamilton pedig nem térhet vissza. „Egyelőre várjuk Lewis negatív teszteredményét, addig is úgy haladunk, ahogy terveztük. Normálisan készülök, itt voltam reggel Bonóval és a srácokkal, úgy állok hozzá mindenhez, hogy ezen a hétvégén is Mercedest fogok vezetni” – mondta a fiatal, majd hozzátette, hogy most még erősebb teljesítményre számíthatunk tőle.

„Módosítottunk néhány dolgon, mert legutóbb még csak arra volt idő, hogy megszokjam az autót, úgyhogy Lewis beállításait használtam, most viszont már ezen is dolgozhatok. Sokat kell még tneni azért, hogy teljesen jól érezzem magam az autóban, de már azért sokkal természetesebb a dolog egy hétvége után.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: