DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

Bottas: Jó, hogy Lewis máris visszatért

A Mercedes finn versenyzője elégedett a pénteki napon tapasztaltakkal, amin nem igazán történt semmi különleges, viszont az autó egyensúlya még nem tökéletes – viszont kezdésnek egyáltalán nem rossz.

Valtteri Bottas azok után, hogy a múlt héten kissé megégett a Szahíri Nagydíjon George Russell ellen, a szezonzáró első napján erősen tért vissza, hiszen mindkét gyakorlás alkalmával maga mögött tudta tartani a koronavírus-fertőzést követően visszatérő csapattársát, Lewis Hamiltont.

„Jó napot zártunk, az autó – mint mindig – most is jónak érződik. Leginkább csak az autó egyensúlyával kellett foglalkoznunk, ahogyan az pénteken általában a program. Némelyik kanyarban az autó elejével küszködöm, míg másokban inkább a hátuljával, de kezdésnek ez egyáltalán nem rossz” – mondta Bottas a napvégi sajtótájékoztatón.



Több versenyző is panaszkodott ma a széljárásra és arra, hogy nem igazán tudták munkára bírni a lágy abroncsokat: „Személy szerint én ma nem igazán tudtam az ideális állapotba hozni a lágyakat. Az első körben nagyon csúsztak, szóval kicsit megnyomtam a másodikat, de ekkor már túlmelegedtek a gumik. A közepes keverékek lesznek a nyerők.”

Ezután csapattársára, a visszatérő Lewis Hamiltonra is kitért Bottas: „Jó újra itt látni Lewist! Senkinek sem kívánunk egy vírusfertőzést, szóval jó, hogy máris vissza tudott ülni az autóba. Egyelőre próbálok kizárólag a saját hétvégémre koncentrálni, ami eddig nagyon jól megy” – mondta a második szabadedzést az élen záró finn.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: