DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Hamilton nagyon boldog volt ma

A világbajnok úgy érezte magát, mint amikor egy gyerek visszatér az iskolába - maga a nap nem volt tökéletes, de tudja, hogy a szombat már jobb lesz. Már 2021-re teszteltek.

Tíz nap karantén és egy kihagyott versenyhétvége után tért vissza Abu Dhabiban Lewis Hamilton, aki gyakorlatilag épphogy beesett az első szabadedzésre - ott sem ment már rosszul, de a második gyakorláson már fel is jött a második helyre, alig két tizedmásodperccel lemaradva Valtteri Bottastól. A világbajnok jól érezte magát, hogy visszaülhetett az autóba és hogy a pályán zárhatja le ezt a szezont.

"Nagyon-nagyon boldog voltam ma reggel egyszerűen azért, mert visszatérhettem és itt fejezhetem be a szezont. Olyan érzés volt, mint az iskolába való visszatérés utáni első nap. Egy percbe telt visszaszokni ehhez. agyon furcsa volt, hogy hiányoztam, mert a versenyzéssel töltött huszonhét évem alatt egyetlen futamot sem hagytam ki. Egy nap erről könyvet fogok írni" - mondta Hamilton a második szabadedzés után adott interjújábanm, amit a Formula.hu is hallott.

hami_3



A brit egy mondatban kitért George Russell teljesítményére is, aki egy hete kis híján futamot nyert az autójával. "Szerintem George hihetetlen munkát végzett és ezt tudja is mindenki."

Ami a mai napot illeti: "Zavaros nap volt ez. Sok dolog történik, a srácok pedig úton vannak már három hete, de át fogjuk őket lendíteni ezen, ahogy mindig és tudom, hogy a holnap nap már jobb lesz. Sok mindenen keresztülmentünk, amit tesztelnünk kellett ma a jövő évre. A srácok már a jövő évi cuccokon dolgoznak olyan keményen, ahogy csak tudnak."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: