DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

Schumacher elégedett az első edzése után

Mick Schumacher szerint a rajtja jól ment és fontos információkat szerzett az autóról megtankolt állapotban - jövő héten a hosszabb etapokon fognak dolgozni az újoncteszten.

Élete első Formula-1-es szabadedzését teljesítette Abu Dhabiban Mick Schumacher, a hétszeres F1-es világbajnok fia. A fiatal pilóta jövőre a Haasnál fog versenyezni a királykategóriában, így a csapatnál belekóstolhatott egy versenyhétvége menetébe - hibát nem vétett, viszont csak alkalmi csapattársát, Pietro Fittipaldit előzte meg, de egyelőre ezzel is elégedett tud lenni.

"Minden jól ment és ennek nagyon örülök, semelyik oldalon nem fordultak elő hibák. Én szeretek rögtön direkt módon visszajelzéseket adni, habár tudom, hogy kevesebb F1-es tapasztalatom van, mint másoknak. Ezzel együtt jó volt visszajelzést adni azokról a dolgokról, amiket megjegyeztem. Nagyszerű érzés volt visszaülni egy F1-es autóba" - mondta a szabadedzést követően Mick Schumacher.

sumák



A fiatal a következő héten is marad Abu Dhabiban, ahol a Haasszal részt vehet a szokásos év végi újoncteszten. "Minden kilométer jót tesz és felkészültebb leszek tőle a következő évre. Most belekóstolhattam, az újoncteszten pedig bizonyos dolgokon fogunk dolgozni, mint például a hosszú etapok, amelyek nagyon fontosak. Meg kell szokni a csapatot és az autót is, most például a megtankolt állapotban eléggé másképp viselkedett, mint korábban - eddig csak kevés üzemanyaggal vezettem F1-es autót, szóval fontos információkat szereztem arról, hogy hogyan fékezhetek, hogyan gyorsíthatok."

Schumacher hozzátette, hogy a rajtja rögtön elsőre jól sikerült a gyakorlások során, ezzel kifejezetten elégedett - remélhetőleg közelebb kerül az autóhoz és az egész F1-hez jövő héten.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: