DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

Leclerc kevesebbet várt a Ferraritól

A monacói F1-es pilóta szerint dolgozik azon, hogy hol tudna még gyorsabban menni, Sebastian Vettel pedig a gumikezelésre panaszkodott - nagyjából ott tartanak, ahol múlt hétvégén.

Nem alakult túl jól a pénteki nap a Ferrari számára Abu Dhabiban, ugyan csapaton belül Charles Leclerc jóval gyorsabb volt Sebastian Vettelnél, de ő is csak a nyolcadik helyre jött be - ami egyébként annyira nem rossz, tekintve hogy ezen a pályán hagyományosan gyengélkednek a maranellóiak. A monacói szerint is egyértelmű, hogy nem állnak jól, de ő ennél rosszabbra számított.

00120034_650



"Ezen a pályán azt vártuk, hogy ennél jobban fogunk szenvedni, de úgy tűnik, hogy partiban tudunk lenni azokkal, akikkel más helyszíneken is. A teljesítmény szempontjából valószínűleg ez a hétvége nem lesz olyan jó, mint a legutóbbi, de egyértelműen jobbnak tűnik a helyzet, mint ahogy gondoltuk. Az autó egyensúlya egy körön belül is változik, az egyes kanyarban kevés a tapadás, aztán fokozatosan egyre több lesz. Dolgozunk az autón, hogy javítsunk rajta és dolgozom a vezetésemen is, mert hagyok benne itt-ott" - összegezte a napját Leclerc.

Csapattársa, Sebastian Vettel azt mondta, hogy szeretne egy Q3-as szerepléssel búcsúzni a Scuderiától, de a pénteki tempója egyelőre nem volt elég ehhez - a második szabadedzésen a tizenötödik helyet szerezte meg. "Sokat dolgoztunk van, de van még mit tennünk, mert még mindig nem tudjuk igazán jó tartományba hozni a gumikat, főleg amikor a lágy keveréket használjuk. Szerintem az időmérőn nagyjából ott leszünk, ahol múlt héten, ha egy nagyon jó kört rakunk össze, akkor talán bejuthatunk a Q3-ba, ami pozitívum lenne az utolsó ferraris hétvégémen" - mondta a német.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: