DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

Hamilton a 2021-es nevezési listán – Wolff megelőlegezte neki

Az FIA kiadta az előzetes jövő évi Formula-1-es nevezési listát, eszerint a 10 csapatot és 20 versenyzőt felvonultató mezőnyben még két kérdőjel van 2021-re – pedig háromnak kellene lennie!

Bár talán nem túl meglepő a Mercedes mellett Lewis Hamilton és Valtteri Bottas nevét látni, ne feledjük, hogy a brit még mindig nem hosszabbította meg az idei év végén lejáró szerződését a csapattal, noha az egyeztetések a felek szerint már régóta zajlanak.

„Gondolkodtam, hogy kit tegyek rá, Lewist vagy magamat!” – viccelődött a csapatfőnök Toto Wolff Abu Dhabiban a sajtó előtt, amikor arról kérdezték, vehető-e ez a lista hivatalos bejelentésnek. „Végül Lewist választottam, remélhetőleg hamarosan biztossá is válik. A rosszulléte most kicsit elodázta a dolgokat, mert ezekben a hetekben terveztünk volna összeülni, de így erre most még várni kell. Nem akarok viszont határidőt szabni, mert aztán csak kérdőre fognak vonni, ha mégsem írjuk alá addig.”

EpD7qlIWEAAsmEW



Ez a nevezési lista nem jelent kötelességet a csapatok számára, hogy mindenképpen a rajta szereplő pilótákat versenyeztessék a következő szezonban – változtathatnak a neveken, ha úgy hozza a szükség. Wolff részéről mindenesetre finom nyomásgyakorlásként is értelmezhető ez Hamilton felé, aki tényleg szokatlanul sokáig húzza-halasztja az ügyet. De persze lehet figyelemelterelés is egy közelgő, Nico Rosberg-féle visszavonulási bejelentésről!

A lista két valóban üresen hagyott mezője körül sincs már olyan sok változó: a Red Bull és az Alpha Tauri második pilótáját illetően is kezd letisztulni a kép. A Red Bullnál olyan tekintetben, hogy alighanem Alexander Albon megtartása és Sergio Perez behozása közül fognak választani, az Alpha Taurinál pedig az F2 idei harmadik helyezettje, Yuki Tsunoda tűnik biztos befutónak – még az ülést jelenleg birtokló Danyiil Kvjat szerint is.

A közzétett névsor által pedig először tárult hivatalos dokumentumon is a szemünk elé a 2021-es átigazolási dominó: Fernando Alonso visszatér az Alpine-né keresztelkedő Renault-val, onnan Daniel Ricciardo a McLarenhez megy, ahonnan Carlos Sainz a Ferrarihoz, ahonnan pedig Sebastian Vettel az Aston Martinná váló Racing Pointhoz. És ott a már bejelentett két újonc is a Haasnál Mick Schumacher és Nyikita Mazepin személyében – Tsunodával kiegészülve tehát három elsőévese lehet az F1-nek a jövő évi szezonnyitón.

EpD2AUmW4AAb0lY

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: