DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Vettel: Charles a legtehetségesebb, akit az F1-ben láttam

A négyszeres bajnokot lehet szeretni és nem szeretni, de az biztos, hogy a gesztusokhoz nagyon ért: versenyképes autót kíván és mindent köszön Leclerc-nek, bevallva, hogy 15 év alatt nem látott nála nagyobb tehetséget.

A Ferrari elmúlt két szezont egymás mellett töltő pilótapárosának kapcsolata nem volt felhőtlen, a sokszoros világbajnok és a mellé kerülő fiatal trónkövetelő együttműködése érthető módon rivalizálássá fajult. A Scuderiát elhagyó Sebastian Vettel a súrlódások ellenére a csapattagok mellett Charles Leclerc-től is szép szavakkal búcsúzik, nem titkolva, milyen sokra tartja a monacóit.



„Rengeteget tanultam ettől a csapattól, annyi mindent adnak nekem. Nagyon hálás vagyok érte. Bajnoki címekért és győzelmekért indultunk harcba, ami végül nem sikerült. De ez nem változtat semmin, minden jót kívánok ennek a csapatnak és a srácoknak. Charles egy fiatal, friss remény az istálló számára. Bízom benne, hogy a következő években olyan autót kap, amilyet megérdemel” – mondta Vettel, aki a 14. helyen befejezett Abu Dhabi futamra nem fog emlékezni, de a búcsú napját elraktározza.

A pilótapáros sisakot is cserélt az Abu Dhabi Nagydíjon, amelyen Leclerc Vettel előtt tisztelgő dizájnnal versenyzett. Vettel elismerő üzenetet írt a fejvédőre, amelyet átadott csapattársának, a következő szöveggel:

„Charles-nak. Te vagy a legtehetségesebb versenyző, akivel F1-ben töltött 15 évem alatt találkoztam. Ne vesztegesd el! Helyette bármit teszel, mindig légy boldog és mosolyogj. Köszönök mindent!”

Leclerc sem maradt adós, ő a közösségi médiában viszonozta Vettel gesztusait: „Nagyon sokat tanultam tőled emberként és versenyzőként az együtt töltött két évünk során. Köszönöm, hogy folyamatosan fejlődésre sarkalltál, megtiszteltetés volt a csapattársadnak lenni, és őszintén a legjobbakat kívánom. Top pilóta és top ember” – olvasható a kétszeres futamgyőztes Twitterén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: