DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Schumacher elmondta, mi hajtja őt

Bár a neve számos ajtót kinyitott már előtte, Mick Schumacher elsősorban nem azért versenyez, hogy apja nyomdokaiba lépjen. Tisztában van vele, mennyire nehéz az F1-ben érvényesülni.

Kilenc évvel Michael Schumacher visszavonulása után ismét felbukkan a Formula-1-ben a legendás Schumacher név. A hétszeres világbajnok fia, Mick 2021-ben debütál a Haas istállójánál, ahol a Ferrari junior pilótájaként öregbítheti családja hírnevét. A 21 éves pilóta vállait eközben óriási teher nyomja, hiszen a sorozat valaha volt egyik legsikeresebb versenyző fiaként kell érvényesülnie. Bár hajszolhatná apja eredményeit, elsősorban nem ez a célja a versenyzéssel.

EpSMwv9W8AIWrN6



„Elvégre én vezetem az autót, nem a nevem vezet engem” – fogalmazott a BCC Sportsnak adott interjújában. „Nyilvánvalóan sok ajtót és kapcsolatot kinyit előttem, de ezek közül az emberek közül senki sem értem vezet. Azért csinálom ezt az egészet, mert szeretem a sportot, a gyors vezetéssel járó adrenalint, a győzelmet. Nem zavarnak az összehasonlítások, mert tudom, mi vezérel. Messzire akarok jutni, ahogy édesapám is akarta.”

Persze a realista gondolkozás mellett megfér némi álmodozás is. „Szerintem senki sem úgy érkezik meg ide, hogy azt gondolja, mindent meg fog nyerni és hétszeres világbajnok lesz. Ez nyilvánvalóan csak egy álom, aminek beteljesülésében lehet bízni, de azt nem mondhatom, hogy ez fog megvalósulni, hiszen számtalan dolog történhet, amire készen kell állni. Őszintén szólva én egyszerűen hálás vagyok a lehetőségért, és majd meglátjuk, merre visz ez az út. Ha nagyon sikeres leszek, akkor madarat lehet majd velem fogatni, de ha nem, akkor is elmondhatom, hogy bejutottam az F1-be, és azt csináltam, amit a leginkább élvezek” – fogalmazta meg érett gondolatait.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: