DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Brawn: Mick érkezése Michael tragédiájára emlékeztet minket

A hétszeres F1-es világbajnok némettel legendásan jó kapcsolatot ápoló szakember izgatottan várja az ifjú Schumacher debütálását, de azt kívánja, bárcsak az apja is részese lehetne ennek.

A Haas múlt héten jelentette be, hogy Mick Schumacher lesz az egyik versenyzőjük 2021-ben, méghozzá a Formula.hu értesülései szerint egy igazi mérnöklegendával az oldalán, így bő nyolc év után tér vissza a Formula-1-es mezőnybe az ikonikus vezetéknév. Az F2-es bajnokként érkező pilóta édesapja a sportág egyik legeredményesebb versenyzője, Michael Schumacher, aki közel hét éve súlyos agysérüléssel járó síbalesetet szenvedett, s azóta sem mutatkozott nyilvánosan, sőt az állapotáról is kevés hivatalos információt lehet tudni.

mick-schumacher-haas-f1_1



Ross Brawn, aki annak idején együtt dolgozott Schumacherrel a Benettonnál, a Ferrarinál és a Mercedesnél is, s aki jelenleg az F1 sportigazgatójaként tevékenykedik, a sorozat hivatalos podcastjában úgy fogalmazott, hogy Mick jövő évi debütálása eszébe juttatja legendás apja balesetét:

„Nagyon izgalmas lesz Mick érkezése, rendkívül lelkes vagyok emiatt. Jó lesz. Szerintem ez emlékeztet minket Michael tragédiájára is, mert mennyire csodás lenne, ha Michael is a részt vehetne ebben. Úgy értem, egyikünk sem tudja pontosan, mennyit is ért ebből Michael. De ha ő is részt vehetne ebben – és reméljük és imádkozzunk érte, hogy egy nap így is lesz –, az nagyon-nagyon különleges lenne.”

Brawn szerint a Schumacher csak részben volt áldás Mick számára eddigi karrierje során: „Mick lenyűgöző munkát végez ilyen körülmények között, ezzel a híres névvel. Ami persze kinyit kapukat, ugyanakkor egyúttal komoly terhet is jelent. Az egész család egy nagyszerű és szeretetre méltó család, és remélem, hogy sikeres lesz.”

Arra a kérdésre, hogy mikor találkozott először az ifjú Schumacherrel, Brawn egy nagyon régi emléket idézett fel arról, amikor meglátogatta a fiatal pilóta apjának kerpeni gokartpályáját: „Gokarttal körözött, csak a sisakját lehetett látni. A sisak önmagában akkorának tűnt, mint ő maga. Olyan 3-4 éves lehetett, mert úgy nézett ki, mint a rajzfilmekben, ahol olyan, mintha csak a sisak vezetné a gokartot. Szó szerint csak annyit lehetett látni belőle! Az apja gokartközpontjában volt, szóval 16-17 éve lehetett nagyjából.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: