DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Hamilton: Végre több ellenfelünk lesz

A világbajnok örömmel fogadta a hír, miszerint a Red Bull leigazolta Sergio Perezt, ugyanis biztos benne, így jövőre már nem csak Max Verstappennel kell megvívnia a Mercedesnek. Saját szerződéséről azonban még semmit nem tud.

hamilton1



Az FIA év végi díjátadó gálája a 2020-as konformnak megfelelően az online térbe költözött, az eseményre pedig a Formula.hu is meghívást kapott. A hétszeres világbajnok Lewis Hamiltont elsősorban két szerződés kapcsán kérdezték, az egyik a nap friss híre, miszerint Perez a Mercedes egyik fő riválisához, a Red Bullhoz igazol, a másik pedig saját kontraktusa, amelynek meghosszabbítása Toto Wolff szerint akár még hónapokig is eltarthat.

„Még nem kezdtünk el egyeztetni” – ismerte el a brit. „Toto és én a következő napokban tervezzük ezt megtenni, mert az elmúlt néhány nap elég zűrös volt mindkettőnk számára az utazásokat illetően. Viszont egy nagyon nagy pozitívum, hogy Toto hosszabbított, nagyon örülök neki. Elképesztően fontos kulcsfigura a csapat számára, nélküle aligha érhettük volna el ezeket a sikereket.”

A Red Bull pilótacseréjéről azonban bővebb mondanivalója volt Hamiltonnak, aki észszerű döntésnek tartja Alexander Albon lefokozását, reményei szerint ugyanis Perez és Max Verstappen párosa őket is komolyabb kihívás elé fogja állítani.

hamilton-perez

„Minden tiszteletem Alexé, de a versenyek idén arról szóltak, hogy én és Valtteri [Bottas] harcolunk Max ellen. Én is voltam már abban a helyzetben, amiben most Max, elsősorban a McLarennél, amikor egyértelműen én álltam előrébb, a másik autó pedig kimaradt a harcokból” – utalt a Heikki Kovalainen csapattársaként töltött két évre. „Így amikor a Ferrari ellen harcoltunk, ők többet variálhattak a stratégiával, alaposan megnehezítve ezzel a dolgunk.”

„Határozottan úgy gondolom, hogy ezáltal a Red Bull erősebbé válik, különösen Sergio utóbbi teljesítményét ismerve. Szerintem elképesztően jól vezetett ebben a szezonban, és tényleg megérdemli az ülést. Nagy örömmel hallottam, hogy az egyik élcsapat adott számára lehetőséget. Szerintem izgalmas lesz figyelni a Maxszel való csatájukat, ezáltal pedig nekünk is nehezebb lesz a dolgunk. Emiatt nekünk is feljebb kell tekernünk a fordulatot, hiszen olyan csatában lesz részünk, amilyenben már régen volt részünk, mert ketten is ott lesznek majd a nyakunkon. De szeretjük a kihívásokat, hiszen ez még izgalmasabbá teszi az egészet.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: