Kétszer sült, töltött krumpli: sok sajttal és baconnel isteni

A kétszer sült, finomságokkal töltött krumpli elkészítése meglehetősen egyszerű, mégis különleges ízélményt nyújt.

Kétszer sült, töltött krumpli: sok sajttal és baconnel isteni
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sült krumplit is készítheted rendkívül változatosan. Harmonikaszerűen bevagdosva, baconben sütve, és különféle módon töltve is fenséges. A kétszer sült változat is kényezteti az ízlelőbimbókat. Először egészben süsd meg, majd a kikapart belsejét keverd össze mindenféle finomsággal. A bacon, a hagyma és a sajt együtt különösen csodás ízt adnak neki. 

Kétszer sült, töltött krumpli:

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 db nagy krumpli
  • 15 dkg sajt
  • 4 szelet bacon
  • 4 szál újhagyma
  • 2 evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplikat alaposan mosd meg, majd tedd őket egy sütőlapra. Szurkáld meg mindegyiket egy villával vagy késsel, hogy sütés közben a gőz távozni tudjon. A krumplikat kend meg olívaolajjal, majd süsd 45-50 percig, vagy amíg megpuhulnak. Közben a bacont vágd kis darabokra, és pirítsd meg.

 

Amikor a krumplik elkészültek, hagyd őket egy kicsit hűlni, majd vágd le tetejüket egy késsel. Kanalazd ki a krumplik belsejét úgy, hogy ne szakítsd át a héjukat. A krumplik belsejét keverd össze a tejföllel, felaprított újhagymával, ízlés szerint sózd, borsozd, majd töltsd vissza a krumpliba. A tetejére szórd a reszelt sajtot. Süsd még 15-20 percig, vagy amíg a sajt szép aranybarnára sül. Tálaláskor szórd meg baconnel és újhagymával. 

A krumplit lapítva is megsütheted. Így kívül ropogós, belül puha lesz. 

Kép: Getty Images

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük