szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A 30 éve bemutatott film rendezője árulta el, mennyire necces volt a nyitójelenet felvétele.

Kemény verseny zajlott a Négy esküvő és egy temetés című film főszerepéért – többek között Jim Broadbent és Alan Rickman is esélyes volt –, végül Hugh Grant lett a befutó. A romantikus vígjáték rendezője azonban most elárulta, hogy a forgatás majdnem tragédiába torkollt. Az akkor 34 éves Hugh Grant és a filmben a legjobb barátnőjét, Scarlettet alakító Charlotte Coleman majdnem halálos balesetet szenvedett.

A veszélyes helyzet a nyitójelenet forgatása közben alakult ki, ahol Charles és Scarlett egy esküvőre tart, pontosabban száguld egy Miniben, de eltévesztik a kijáratot, ezért Charles hátramenetbe fordul.

Four Weddings and a Funeral (intro)

Uploaded by Betty Swollocks on 2017-05-29.

Mike Newell rendező elárulta, hogy a forgatáson tényleg Hugh Grant ült az autó volánja mögött az autópályán, és amikor hátrafelé kezdett el tolatni, csak centikre volt attól, hogy teljes sebességgel belerohanjon egy feléjük tartó kamionba. Newell elmondta, hogy lepergett a szeme előtt, ahogy az egész film összeomlik, és rögtön elkezdte megtervezni a főszereplő férfi halálát az autópályán – mesélte a The Guardiannek a produkció 30 éves évfordulója apropóján. 

Hugh Grantet a Négy esküvő és egy temetés tette hollywoodi sztárrá, pedig a forgatókönyv írója nagyon elszántan érvelt az ellen, hogy megkapja a szerepet, helyette Alan Rickmanért lobbizott. Végül rájöttek, hogy Grantben tökéletesen összeáll a sármosság és a szellemesség kombinációja.