szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tudja, hogy sokakat fel fog háborítani a kijelentésével, de az Újpest számára jó leckének tartaná a kiesést. Szerinte ha ez megtörténne, újra komoly klub válhatna az Újpestből is, amelynek „megtisztuláson” kell átmennie.

Május 3-án ünnepli fennállásának 125. születésnapját a Ferencvárosi TC, ezen alkalomból pedig Kubatov Gábor klubelnök interjút adott a közmédiának. A teljes beszélgetés csak péntek délután, 17:15-től lesz látható az M4-en, de a csatorna egy rövid részletet már közölt belőle. A beszélgetés során szóba kerül a szezon harmadik Újpest elleni derbije, amit az OTP Bank Liga utolsó fordulójában rendeznek, és előfordulhat, hogy a bennmaradását még nem bebiztosító rivális számára komoly tétje lesz annak a mérkőzésnek.

Arra a kérdésre, hogy hogyan élné meg, ha a Ferencváros kezében lenne az Újpest sorsa a 33. fordulóban, Kubatov Gábor habozás nélkül azt felelte, hogy

kiejtenénk az Újpestet.

Kubatov szerint, amikor a Ferencváros nem az NB I-ben játszott (bár nem kiesett, hanem kizárták a zöld-fehér klubot – jegyezte meg), senkitől nem hallotta, hogy a Fradi és a derbik nélkül nem az igazi a bajnokság. „Amikor megvertek minket 6–0-ra, egy lelátói magazint neveztek el erről, aztán egyszer csak elmentünk hozzájuk, és mi nyertünk 6–0-ra, akkor ezt megszüntették. Tehát a sport pont ezt tanítja, hogy az ember ne legyen fellengzős és nagyképű, legyen benne szolidaritás, sportszerűség, az Újpest pedig ebben a helyzetben nem volt sportszerű. Tudom, hogy sokakat, főleg Újpest-szimpatizánsokat ez fel fog háborítani, de ezt minden klubnak meg kell tanulnia. És akkor az Újpestből is újra egy komoly klub válhat, de ezeken a megtisztulásokon át kell menni” – fogalmazott az idén 35. alkalommal bajnoki címet szerző klub elnöke.

A 2024/25-ös szezon izgalmasnak ígérkezik, ha az Újpest nem esik ki, hiszen az NB I eddig utolsó nem NER-es klubja is bekerült az „elit klubba”, miután a Mol megvásárolta a IV. kerületi csapatot. Hernádi Zsolt nemrégiben arról beszélt, komoly terveik vannak a lila-fehér együttessel. De a Ferencváros sem tétlenkedett, a napokban új szponzorral bővítette támogatói körét, az orosz gázóriás, a Gazprom állt be a magyar bajnok mögé. Az egyezség nem mindenki tetszését nyerte el, Cseh Katalin például az UEFA elnökéhez fordult, ugyanis szerinte „Orbán Viktor most a Fradin keresztül engedné vissza Putyinékat”. A magyar külügy mindenesetre áldását adta rá. Hogy mindez mit jelentene a magyar bajnokságnak? Többek között erről is írtunk ebben a cikkünkben:

Mit jelenthet a Gazprom támogatása a Fradinak és a magyar bajnokságnak?

Az európai futballban rutinos, de az ukrajnai háborúban is érintett orosz óriáscég lehet a Fradi új szponzora a Blikk értesülései szerint. Itthon példa nélküli anyagi lehetőségeket kaphat a hazai mezőnyből már most is magasan kiemelkedő FTC, kérdés, mire lehet ez elég nemzetközi szinten.