Enyhítenek a korlátozásokon Bulgáriában

koronavírus Bulgária
A koronavírus-járvány miatt orrukat-szájukat védő ügyfelek sorban állnak egy szófiai munkaügyi hivatal előtt 2020. április 8-án.
Vágólapra másolva!
Huszoneggyel nőtt az új koronavírussal fertőzöttek száma 24 óra leforgása alatt Bulgáriában, és ezzel 1632-re emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma, közülük 177-en egészségügyi dolgozók - tudatta hétfőn Dimo Dimov, a járvány elleni küzdelmet irányító operatív törzs titkára.
Vágólapra másolva!

Eddig 74 ember halt bele a koronavírus okozta Covid-19-betegségbe, ketten közülük az elmúlt napon. Dimov tájékoztatása szerint 308-an gyógyultak meg.

A koronavírus-járvány miatt orrukat-szájukat védő ügyfelek sorban állnak egy szófiai munkaügyi hivatal előtt. Forrás: MTI/EPA/Vaszil Donev

Az operatív törzs titkára szerint - tekintettel arra, hogy több korlátozó intézkedést feloldanak a hatóságok - az elkövetkező két hét rendkívül fontos lesz annak megítélése szempontjából, hogy milyen kockázata van a betegség terjedésének.

Már csak zárt középületekben kötelező a maszk

Bulgáriában március 8-án regisztrálták az első fertőzést, és öt napra rá vezettek be rendkívüli egészségügyi helyzetet.

Május első napjaiban Bulgáriában a korábban bevezetett korlátozások egy részét feloldották, engedélyezték a többi között

  • a városi és a természetes parkok felkeresését,
  • az egyéni sporttevékenységet,
  • illetve megnyitották az uszodákat is.

A kávézókban, éttermekben és gyorséttermekben csak a szabad ég alatti kiszolgálást engedélyezték a járvány elleni intézkedések betartásával.

A védőmaszkok viselése már csak a zárt középületekben kötelező.

A közösségi távolságtartás szabályainak és a higiéniai előírásoknak a betartása továbbra is kötelező.