Látványos akcióban fogott el a rendőrség egy drogdílert, akinél lőszert is találtak

2020. május 21., 08:10

Szerző:

Több hónapig tartó felderítő munka előzte meg a Gödöllői Rendőrkapitányság által koordinált, 11 ember - a terjesztéssel gyanúsítható férfi, valamint vevőkörének 10 tagja - előállításával végződött akciót.

A 2020. május 20-án hajnali realizálással a rendőrök beszüntették egy 48 éves férfi új pszichoaktív anyaggal Kerepesen, Mogyoródon, Kistarcsán és fővárosi peremkerületben űzött kereskedését.

A gyanú szerint Sz. József a „kati”, „kréta”, „füst” és „kristály” fantázianevű szer adagját 1000 forintért árulta.

Akadt olyan ügyfele, aki alkalmanként 20 pakkot vásárolt tőle. A kerepesi férfi bejelentett, állandó munkahellyel nem rendelkezik, a bűnös üzlet azonban jól hozott a konyhára, az elmúlt hónapokban több milliós jövedelmet könyvelhetett el.

A helyszíni szemléken a megtalált új pszichoaktív anyagokat bezacskózták, ahogyan

bűnjelcímke került az egyik előállított lakásán talált 72 darab lőszerre is, ezeket a későbbiekben szakértő vizsgálja.

A vagyonvisszaszerzés biztosítása érdekében műszaki cikkeket, több százezer forintot, mobiltelefonokat foglaltak le a rendőrök.

Sz. József a gyanúsítás ellen panasszal élt, vallomást nem tett. Vele szemben - őrizetbe vétele mellett - a további eljárást a Gödöllői Rendőrkapitányság új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le.

11:41

Robbanás történt péntek hajnalban a XI. kerületi Kruspér utca egyik társasházában, két lakás teljes terjedelmében égett, a tűzben egy idős nő holttestére bukkantak a tűzoltók, két másik ember is megsérült, az épületet ötven embernek kellett elhagynia - közölte az BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóviv.ője péntek reggel