Benyújtották a lex Gyöngyöspatát, ne indíthassanak többé Soros-szervezetek pénzszerző akciót cigány családokat felhasználva

2020. június 5., 11:36

Szerző:

Benyújtotta csütörtökön a lex Gyöngyöspatát Horváth László miniszterelnöki megbízott. A Heves megyei fideszes képviselő az M1-en közölte, hogy törvényjavaslata szerint a jövőben – hasonló kártérítési perekben, ahol az államnak végül fizetnie kellene –,

ha valakit oktatásban ér hátrány, pénzbeli kártérítés helyett oktatásban és képzésben kell a kártérítést intézni.

„Nem fordulhat elő még egyszer, hogy szegregációra hivatkozva Soros-szervezetek cigány családokat eszközül felhasználva pénzszerzési akciókat indítsanak, felrúgják a társadalmi békét, és olyan modellt díjazzanak, ahol az is kap milliókat, aki nem járt iskolába és aki erőszakos volt”, jelentette ki Horváth.

Horváth László az M1-en

Horváth nem véletlenül kötötte össze "ügyesen" a gyöngyöspatai ügyet az iskolaőrség tervével, amiről Semjén Zsolt kedd este be is nyújtotta a maga javaslatát. A pedagógusbántalmazás megszüntetése miatt kivezényelt iskolaőr szükség esetén kényszerítő intézkedést is alkalmazhat, mintha a hátrányos helyzetű gyerekek nevelése kizárólag rendészeti kérdés lenne.

A Kúria májusi döntése után Horváth László a 168 Órának már jelezte, hogy törvénymódosítással kellene „garantálni”, hogy a jövőben hasonló ügyekben semmiképp se fizessen a magyar állam, de ez a vélemény már nem volt meglepetés, tekintve, hogy jóval a járvány előtt, még év elején Orbán Viktor kijelölte a gyöngyöspatai ügyet, mint a "magyar emberek igazságérzetét leginkább sértő" ügyek egyikét, amivel biztosan kezdeni kell majd valamit.

Mindenesetre egy nappal a Kúria döntése után Gulyás Gergely kancelláriaminiszternél Horváth kijelentése máris értő fogadtatásra talált, ő azt mondta, "van helye" a törvénymódosításnak, mintha nem lehetett volna sejteni, hogy ez –pláne a Soros-narratíva erősítése után – meg fog történni.