Nőnek adta ki magát a 17 éves kaposvári fiú, hogy az átejtett férfiak adataival mobilokat vegyen, most fizetnie kell

2020. június 5., 10:34

Szerző:

Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás és több rendbeli személyes adattal visszaélés miatt emelt vádat egy 17 éves kaposvári fiatal ellen a Kaposvári Járási Ügyészség. Ravasz ötlettel a fiú a Facebookon csalt ki személyes adatokat másoktól, hogy értékes mobiltelefonokat rendeljen, majd azok eladásából pénzt szerezzen.

Mint a vádhatóság most közölte, a fiú több közösségi oldalon kihívó női képekkel csinált álprofilokat, majd férfiaknak írt ismerkedési szándékkal - ami persze nem volt valós -, hogy adják meg személyes adataikat. A fiatal ezután

a megtévesztett férfiak önként megadott adataival rendelt az egyik mobilszolgáltató webshopjából mobilokat, de szándékosan a legdrágább, 330 ezer és 460 ezer forint közötti készülékeket,

majd mikor jött a futár csomaggal, hamisan átvette és a telefonokat eladta. A fiú

összesen 8 férfit vert át,

és bár csak két készüléket vett át, a szolgáltatónak több mint 600 ezer forint kárt okozott. Az ügyészség pártfogó felügyelet mellett, próbára bocsátás alkalmazására tett indítványt, valamint indítványozta azt is, hogy a fiú fizesse ki a szolgáltatónak a kárt.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.