szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Mac Otakar nevű YouTube-csatorna videósa az eddigi pletykák alapján 3D-nyomtatással készítette el az Apple 2021-ben érkező telefonjának, az iPhone 13-nak a prototípusát.

Bár egyelőre az is kérdés, hogy mennyit fognak csúszni az idén érkező iPhone-ok, már arról is pletykálnak, milyen lesz a jövő évi változat, az iPhone 13. A készülék hátoldalára kerülő kamerarendszerről például már hallhattunk némi információt.

Többek között ezt használta fel a Mac Otakara nevű YouTube-csatorna videósa, hogy 3D-nyomtatással elkészítse az iPhone 13-at. Ez természetesen nem egy működő készülék, csupán egy "fröccsöntött" változat, de jól látni rajta az esetlegesen érkező újdonságokat.

Ezek szerint a mobil előlapját teljes egészében a kijelző foglalja majd el, vagyis lekerül róla a szenzorsziget. Mivel kameralyukat nem látni rajta, feltételezhető, hogy a kijelző alá telepíti a szelfikamerát az Apple.

A hátoldalára az az ötös egység került, amiről nemrég már hallhattunk.

Fontos különbség viszont a most kinyomtatott telefon és a korábbi pletykák között, hogy a videóban látható készüléken USB-C port található. Mindez azért lenne meglepő, mert visszalépést jelentene az Apple számára.

Az Európai Unió szeretné egységesíteni a telefonok töltését, és afelé terelik a gyártókat, hogy minden mobilon, e-könyv-olvasón és más hordozható okoseszközön is legyen USB-C típusú csatlakozó. Egy ilyen váltás viszont semmilyen szempontból nem érné meg a vállalatnak, ezért valószínűbb, hogy vezetékmentes lesz a 2021-es iPhone.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.