Szándékosan ragasztószalagot feszítettek ki keresztben a kerékpárút közepére Egerben, nekiütközött egy biciklis

2020. június 8., 08:40

Szerző:

Egy 47 éves férfi közlekedett kerékpárjával 2020. június 7-én 20 óra körül az egri kerékpárúton, amikor az Árva köz közelében nekihajtott egy körülbelül egy méter magasságban keresztbe kifeszített ragasztószalagnak - közölte a police.hu.

A kerékpáros emiatt elesett és az elsődleges orvosi vélemény alapján súlyos sérülést szenvedett. Az eset kapcsán az Egri Rendőrkapitányság közúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetése miatt indított nyomozást.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.